PHOTO: FRIDA BRINGSLIMARK

Sindre Alexander (20) født og oppvokst i Bodø-by! Nå, bor jeg i Tigerstaden, noe som jeg har gjort siden 2015. Studerer for tiden Lyd- & musikkproduksjon, noe jeg trives veldig godt med.

Jeg regner meg selv som en trivelig og utadvendt kar som har veldig mye på hjertet. Det vil nok du som leser legge merke til. Takk for at du tar tiden din til å lese hos meg!


Kontakt meg!

Nytt på Instagram

Facebook

Twitter

Finn meg

Follow

Design


14

LÆRER MANDAG

Publisert: 07.10.2013 kl.23:06 (Livet)

Mandag! Den beste dagen i uken eller hva? For meg har dagen vært helt OK. Skolen har vært slitsom etter en herlig helg med masse avslappning. Noen ganger har man bare lyst til å ta bussen hjem for å legge seg igjen, men sånn skal det vel være! 

Grunnen til at dette innlegget kalles Lærer Mandag er rett og slett fordi at jeg er litt frustrert på min matematikk lærer. Det hadde seg sånn at jeg var syk på matteprøven vi hadde i forrige uke. Jeg som den nerden jeg er sendte melding til min lærer om jeg kunne være så snill å få ta opp prøven når jeg ble frisk. Han svarte "Vi får se hva vi får til!". I mitt hode tolererer jeg det svaret som ett ja. En eller annen dag i forrige uke traff jeg på læreren min i gangen. Jeg spurte han om når jeg kunne ta opp prøven igjen, han svarte at vi tar å snakker om det i neste uke. I dag i mattetimen hadde en medelev som også ikke tatt prøven fått beskjed av læreren vårres at han kunne ta den i dag. Jeg hadde ikke fått noen som helst forvarsel, og siden jeg har 17 fag å henge med på trenger jeg informasjon om når jeg kan ta prøven i forveien. Læreren vårres hadde plutselig nå bestemt seg for at vi ikke kunne ta prøven, og han kjørte gjennomgang av hele prøven på tavla. 

I starten av timen sa jeg i fra til han at jeg virkelig ønsket å ta prøven. Jeg kom på forslaget at det var dumt for meg å sitte inne i klasserommet å se hele prøven bli gått igjennom, og at jeg kunne gå på gangen og jobbe meg klar til å ta prøven neste time. I følge han var det uaktuelt. Læreren vårres ble fly forbanna på en annen medelev som ikke hadde tatt prøven heller, fordi han nevnte at han burde hatt rett til å få ta prøven siden at han også hadde vært syk. Læreren poengterte rett og slett det at han ikke hadde noe grunnlag for å få ta prøven igjen. Jeg føler det blir for dumt, spesielt siden at vi som elever virkelig gjør en innsats og prøver å gjøre det bra på skolen! Det verste av alt er det at når medelev nr.1 gikk dramatisk ut for å klage til lederen, komenterte han til meg "Skal du også dra å klage nå?". Jeg kjenner jeg blir forbanna... Jeg valgte å holde hode kaldt og fortelle han det at jeg respekterer de valgene han tar, men at jeg ikke liker at det ikke blir lagt en plan for når eller om det er mulig å ta prøven. Læreren valgte bare å overse meg.

Læreren vårres har ikke tatt noe  pedagogisk utdannelse i fortiden i det hele tatt. Han har bare tatt ett pedagogisk kurs i følge han. For å si det sånn er dette det andre året klassen min har hatt den læreren, og det er veldig tydelig at han ikke har noe pedagogisk grunnlag. Han vet ikke hvordan han skal håntere en klasse, heller ikke å håntere saker på ett voksent og ordentlig vis. Han har rett i noen av de tingene han har poengtert tidligere når vi har hatt han, men i utgangspunktet er han mest vanskelig å ha med å gjøre! Læreren vårres er utdannet ingeniør og har jobbet med det i Amsterdam, ikke noen lærerutdanning! Jeg har hørt alt for mye om Videregående Skoler i Norge som ansetter lærere uten pedagogisk lærerutdanning, noe som gjør at de ikke alltid takler jobben på en god måte etter min mening.. Hva er det som skjer med Norge, og Norske skoler? Noen ganger kan man bare lure! 

Jeg beklager at dette ble ett langt innlegg, men jeg måtte få ut litt frustrasjon!

Hva tenker dere, og hva synes dere om at skoler ansetter lærere uten lærer/pedagogisk utdannelse?

~ Sindre Ellingsen

Marianne ( 07.10.2013 kl.23:22 )

SV: Tusen takk! :) Håper du også har hatt en kjempefin helg :)

Marthe Yttervik ( 07.10.2013 kl.23:25 )

Uffda, hørtes ikke akkurat ut som en trivelig fyr! Synes ikke skolene skal ansette lærere uten ordentlig utdannelse. Det er jo en grunn til at det faktisk er utdannelse for å bli lærer! Håper resten av dagen din var fin da! :)

Sindre Alexander Ellingsen ( 07.10.2013 kl.23:28 )

Marianne: det har jeg :) takk selv! :)

johanne ( 07.10.2013 kl.23:28 )

I 9ende klasse hadde vi en vikar.. han var 5 år eldre enn oss selv, og sa stadug vekk at han ikke kunne tenke seg å bli lærer. Han rettet våre prøver etter vgs systemene.. troe det var det værste kvarte året på skolen.. når de ikke har pedagogisk utdanning. . Så vet de heller ikke hva de skal gjøre for å motivere elevene, og det blir bare domt.. rett og slett :/

Stina ( 07.10.2013 kl.23:29 )

Jeg skal ikke uttale meg for mye siden man bare har fått en side av historien her, men jeg synes det er trist dersom man ikke får tatt en prøve i etterkant dersom man har vært syk. Læreren mister jo en del av grunnlaget for karaktersetting på denne måten.

Men jeg ser også at læreren kan være redd for juks dersom en elev har tatt hjem et prøveark, og gitt til deg, så har jo du muligheten til å forberede deg før prøven...

Sindre Alexander Ellingsen ( 07.10.2013 kl.23:29 )

Marthe Yttervik: Det stemmer! :) Det har jeg hatt! Takk for kommentar :)

Sindre Alexander Ellingsen ( 07.10.2013 kl.23:30 )

johanne: uff! Det hørtes helt forferdelig ut! Jeg er helt enig! Man mister motivasjonen til å jobbe videre med faget når det skal være sånn! :)

Sindre Alexander Ellingsen ( 07.10.2013 kl.23:33 )

Stina: Det stemmer :) Ingen fikk prøven før i dag, og man må legge med prøvearkene i prøven. Jeg ser også det du sier, men det har også noe med hvordan læreren oppfører seg ovenfor elevene sine. Jeg fortalte han også at jeg respekterte avgjørelsene hannes. Uansett, takk for tilbake melding :)

Mona ( 08.10.2013 kl.11:48 )

Ser den du! Typsik og ganske så idiotisk al lærenen å ikke gi noe forvarsel.

Margit og Eirill ( 08.10.2013 kl.11:55 )

Så urettferdig! Hørtes rett og slett ut som en drittsekk.... Stakkars deg :/

Sindre Alexander Ellingsen ( 08.10.2013 kl.14:57 )

Mona: :)

Sindre Alexander Ellingsen ( 08.10.2013 kl.14:58 )

Margit og Eirill: Han er grei til tider, men han er ganske ufin til tider også... Bare dette året igjen av matematikk!

hmg ( 08.10.2013 kl.17:26 )

Veldig fint bilde du har fått takt i der, det bilde kjenner jeg meg igjen.. Jeg tegner sånn får det er sånn jeg tenker.

Sindre Alexander Ellingsen ( 08.10.2013 kl.21:31 )

hmg: Hehe, :D

Skriv en ny kommentar

hits